Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost SDH Nový Rychnov.

 

Jednotka SDH Nový Rychnov zasahovala od začátku roku u 11 mimořádných událostí. Jednalo se o šest technických zásahů, jednu dopravní nehodu a jedenkrát jsme zasahovali u požáru odpadu v Chaloupkách, dva zásahy byly spojeny s vyhledáváním pohřešované osoby a jeden zásah byl planý (nahlášen spadlý strom).

Zmíním se o vyhledávání pohřešované osoby ve Vyskytné, kterého se naše jednotka účastnila v počtu 20 osob. Pátrání začalo 6.4. ve 22:40 a bylo ukončeno 7.4. ve 12:30, kdy byla osoba nalezena.

19. června v 17 hodin bylo provedeno taktické cvičení zaměřené na likvidaci požáru domu v Trsově, zúčastnily se jednotky Nového Rychnova, Hojkova, Sázavy a Řeženčic.

I v letošním roce pokračujeme v opravách budovy hasičské zbrojnice. V dubnu byly vyměněny vrata v první garáži, namontovaná vrata mají automatický pohon. Dále provádíme vyzdívání štítů, opravu fasády a její nový nástřik, bude provedena výměna plechování na věži.

13. června se konalo okrskové cvičení v Sázavě, za Nový Rychnov se ho účastnila dvě družstva žen a jedno družstvo mužů. Soutěžilo s v disciplínách požární útok sport a hrbáč. Naše družstva obsadila první místa v obou disciplínách.

V sobotu 18. července jsme pořadatelsky zajišťovali trať 8. ročníku cyklistického závodu Přes tři vrchy Vysočiny, při kterém závodníci projížděli z Křemešníku přes Nový Rychnov na Čeřínek a dále na Javořici.

Zásahová jednotka byla dovybavena čtyřmi páry zásahové obuvi, čtyřmi přilbami MSA Galett a stejným počtem zásahových rukavic. Na nákupu se podílel polovinou částky Městys Nový Rychnov a polovinou HZS kraje Vysočina.

Naše cisternová automobilová stříkačka byla vybavena jako první z dobrovolných hasičských jednotek v kraji Vysočina zařízením GPS, který odesílá na krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina informace o aktuální poloze vozidla, tím je možné jednotku přesně navigovat na místo zásahu.

S naším vozidlem TATRA T-813 8x8 jsme se v červnu účastnili oslav 130. výročí založení SDH Větrný Jeníkov.

  Jan Dušek                                    Ing. Milan Vopálenský                    

strarosta SDH                               velitel výjezdové jednotky