Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rychnovští mladí hasiči přivezli pohár

27. 5. 2011

Rychnovští mladí hasiči přivezli pohár

 

            V sobotu 14. 5. 2011 jsme se zúčastnili s mladými hasiči z Nového Rychnova pokračování soutěže hry Plamen, kterou jsme započali na podzim závodem požárnické všestrannosti, štafetou požárních dvojic a požárním útokem CTIF. Před sobotní soutěží jsme byli průběžně na 5. místě. Soutěž jsme zahájili úspěšně, neboť v disciplíně požární útok CTIF, která probíhala dopoledne, jsme obsadili bezkonkurenční 1. místo. Do dalšího boje jsme samozřejmě šli s dobrou náladu ale také s velkou nervozitou, neboť na nácvik požárního útoku jsme neměli moc času a byli jsme si toho vědomi. V prvním pokusu požárního útoku jsme dosáhli času 45,08 s, což je velice špatné, když uvážíme, že nejlepší čas na této soutěži byl 15,93.  Do druhého pokusu jsme dali úplně všechno a s časem 25 sekund jsme mohli být spokojeni. Čas nám ale nebyl uznán, protože jsme odšroubovali sací koš z vedení před kontrolou rozhodčím a podle platných směrnic je toto důvod pro neplatnost pokusu. A čas samotný by nám stejně stačil jen na 13. místo. Máme tedy co dohánět. Celkově jsme si z této soutěže odvezli 6. místo.

             Ale ještě není nic prohráno, neboť nás další týden čekalo pokračování jarního kola v Humpolci, kde jsme změřili síly v disciplínách štafeta CTIF a štafeta 4x60m. Nejdříve jsme pěkně rozeběhli štafetu CTIF a po prvním pokusu jsme byli na 1. místě. Ve druhém pokusu nás na chvíli předběhla Obrataň, ale my jsme se nedali zastrašit a druhý pokus jsme zaběhli na 68,73 s, což byl čas, který nás zařadil na 1. místo a tam jsme také v této disciplíně skončili. Poté následovala štafeta 4x60m. První pokus byl neplatný, neboť na posledním úseku jsme nezapojili do cílové čáry proudnici. Ale druhý pokus se nám velice povedl a dostal nás na druhé místo. Po sečtení všech dosažených výsledků jsme celkově skončili na krásném 3. místě. O takovém výsledku se nám mohlo na začátku soutěžní kariéry jenom zdát. Ze soutěže jsme si odvezli diplom, pohár a každý dostal medaili, na kterou byli soutěžící právem hrdí. Již nyní se těšíme na další soutěže a další dobré výsledky, které nás – při poctivé práci – čekají.

 Za mladé hasiče Nový Rychnov                                   Eva Vilímková (vedoucí kolektivu)

 Složení soutěžního družstva: Honza Sekava, Honza Pech, Ája Vopálenská, Terezka Hašková, Anička Jírová, Věrka Chalupová, Péťa Tomandl, David Tůma, Míša Čechová, Sabinka Faltýnková, Kuba Pelikán a Péťa Neckář.

Vedoucí družstva: Jaroslav Bezděkovský a Václav Blažek