Jdi na obsah Jdi na menu
 


Činnost JSDH Nový Rychnov 2012

29. 12. 2012

Vyhodnocení činnosti zásahové jednotky SDH Nový Rychnov v roce 2012.

 Jednotka SDH Nový Rychnov zasahovala od počátku roku 2012 u 30 událostí. Jednalo se o 7 požárů. Zasahovali jsme například u těchto požárů: v Opatově - půdní prostor rodinného domu, u Horní Cerekve - chata se škodou 600 tisíc Kč, v Hubenově - kůlna u rodinného domu se škodou 100 tisíc Kč, u Proseče pod Křemešníkem - lesní hrabanka, u Opatova - tráva 300x10m. Dva zásahy byly na dohašení ohnišť po pálení klestí, na Křemešníku a u hřbitova.

Během sněhové kalamity jsme 15. února vyprošťovali Tatrou T813 linkový autobus s dvaceti cestujícími u Božejova a několik kamionů u Hosova. Dále zasahovala Tatra T813 u 3 zásahů na vyproštění zapadlého traktoru z bažiny, převráceného nákladního automobilu s domíchávačem betonu a vyproštění zapadlého kamionu.

Jeden zásah byl na likvidaci uniklého oleje na vozovku mezi Novým Rychnovem a Řeženčicemi.

Zbylých 15 zásahů byly technické pomoci. Jednalo se o 3 zásahy na spadlé stromy blokující dopravu, provedli jsme 7 pročištění kanalizace, 5 čerpání vody.

22. června v 17:15 bylo zahájeno taktické cvičení na požár domu v Šancích. Cvičení bylo zaměřeno na vytvoření dálkové dopravy vody ze stroje do stroje na vzdálenost 700 metrů. Sbory se na místo dostavili v tomto pořadí: Nový Rychnov, Řeženčice, Sázava a Čejkov.

Jako každý rok absolvovali školení na centrální stanici Pelhřimov velitelé, strojníci a pilaři, další školení absolvovali nositelé dýchací techniky v Pacově, každoročně se také školí i jeřábníci a vazači.

Okrsková soutěž v požárním sportu proběhla 12. května v Řeženčicích. Vítězi v kategorii mužů se stala Sázava, kategorii žen vyhrálo družstvo Nového Rychnova.

Zúčastnili jsme se soutěže hasičské všestrannosti “Batelovský Žaves”, kam jsme přijeli obhajovat loňské vítězství. Letos družstvo Nového Rychnova zde obsadilo v konkurenci osmi družstev třetí místo.

14. července jsme zajišťovali průjezd cyklistů Novým Rychnovem při závodu horských kol Přes tři vrchy Vysočiny. Jednomu ze závodníků byla poskytnuta předlékařská pomoc po pádu.

8. září 2012 proběhl druhý ročník Zbirožského tatrování – setkání hasičských a armádních Tater, kterého jsme se na pozvání Generálního ředitelství Hasičského záchranného sboru zúčastnili s Tatrou T813 8x8. Program přilákal více než 1700 návštěvníků.

 

 

Jan Dušek                                                                      Ing. Milan Vopálenský

         strarosta SDH                                                                velitel výjezdové jednotky

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář